Przejdź do głównej zawartości

Moje małe-duże sukcesy


- rok 2015 - tworzę projekt " 50 łatwych przepisów z kujawskim"  moje przepisy pojawiają się na platformie Fooder jako inspiracje np:  http://fooder.pl/clipper/stash?url=http%3A%2F%2Finspiracje.fooder.pl%2Fprzepisy%2F812136-nalesniki-z-twarozkiem-i-sosem-z-owocow-lesnych&scripts=1


- rok 2015 - wchodzę w skład jury blogerskiego w związku z finałem konkursu II Kulinarny Puchar Śląska dla uczniów szkół gastronomicznych, fotorelacja na blogu:   http://slodki-kompromis.blogspot.com/2015/06/ii-kulinarny-puchar-slaska-szko.html


- Miałam zaszczyt współtworzyć bożonarodzeniowego e-booka dla serwisu kulinarnego http://gwiazdka.fooder.pl/przepisy?showBook=true stanowiącego własność Z.T. Kruszwica S.A. oraz z portalu http://zpierwszegotloczenia.pl/ . E-book zawierał 50 ciekawych przepisów wigilijnych oraz świątecznych.

- rok 2014 i najcudowniejsza lekcja z Mistrzem Kurtem Schellerem, szczegółowa relacja na blogu: http://slodki-kompromis.blogspot.com/2014/08/moja-master-klasa-z-szefem.html





- rok 2014 i jesienny występ w DDTVN. W ramach akcji "Zboże smakuje i inspiruje" i mojej wygranej w uruchomionym konkursie bloggerskim miałam zaszczyt gościć w programie telewizji śniadaniowej.  Jeśli nie udało się Wam obejrzeć programu na żywo załączam link: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/kuchnia-kokardki-z-mascarpone-i-sosem-z-owocow-lesnych,150013.html więcej na blogu: http://slodki-kompromis.blogspot.com/2014/11/makarony-i-dzien-dobry-tvn.html






- wciąż rok 2014 i jedna z największych moich wygranych w konkursie kulinarnym organizowanymwspólnie z kanałem Kuchnia+, platformą Fooder oraz Olejem Kujawskim gdzie stałąm się jedną z trzech laureatek programu i u boku Andrzeja Polana wystąpiłam w finałowym odcinku programu "Polska ze smakiem" więcej na blogu: http://slodki-kompromis.blogspot.com/2014/08/migawki-z-polska-ze-smakiem.html





-  Rok 2014 to wielka przygoda z programem Masterchef zakończyła się ona dla mnie dostaniem się do 44 najlepszych kucharzy i poznaniem kilku fantastycznych osób









Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Energetyczne kulki mocy

Masło orzechowe to jeden z podstawowych produktów znajdujących się w spiżarni każdego sportowca, choć ma sporo kalorii może być doskonałym składnikiem diety, trzeba przestrzegać tylko kilku zasad. Ze względu na kaloryczność właśnie masło orzechowe spożywać raczej w pierwszej połowie doby, doskonale sprawdzi się proteinowy omlet z płatków owsianych, jajek i banana, najważniejszy jest jednak skład masła orzechowego. Najlepszym rozwiązaniem będzie oczywiście to domowej roboty, można się wtedy pokusić nie tylko o wersję arachidową, ale znacznie lepsze będzie masło orzechowe z nerkowców czy migdałów, w tym przypadku konieczny jest blender o nieprzeciętnej mocy. Jeśli jednak zdecydujemy się na wersję kupną to należy zwrócić uwagę żeby masło było 100% , bez dodatku cukru, soli oraz tłuszczy utwardzanych, zwłaszcza oleju palmowego. Masło orzechowe jest cennym źródłem białka, dlatego stanowi podstawę wegan,wegetarian i sportowców, zawiera również cenne tłuszcze nienasycone, za sprawą tryptofa…

Ciastka owsiane - najlepsze!

Te ciastka mają w sobie wszystko to czego nieustannie szukacie w nieudolnych wersjach ciastek owsianych sprzedawanych w sieciówkach, i nie znajdziecie dopóki sami nie spróbujecie zrobić właśnie tych ciasteczek. Są lekko ciągnące, nie za płaskie ani nie za grube, nie za słodkie, mogą być bardzo duże lub takie na jeden raz, nadziane masą pyszności, jak orzechy, gorzka czekolada, czy nawet suszona żurawina, a co najważniejsze, są super proste i super smaczne. Dzięki zawartości mąki kukurydzianej ciasta nie trzeba chłodzić, a dodatek kawałków czekolady sprawi, że unikniemy przykrego rozczarowania, wyjmując z pieca blachę z zupełnie płaskimi ciastkami. Teraz już zawsze będą miały odpowiednią grubość.

Barszcz wigilijny z uszkami wg Magdy Gessler

"W potocznej polszczyźnie purpurę kojarzy się z czerwienią i choć zakres barw purpury jest szeroki, bo sięga do głębokiej czerwieni do śliwkowego fioletu, to znakomita większość jej odmian daleko odbiega od czystej czerwieni. Jakże blisko miłości do pożądania. Starożytni Tyryjczycy uzyskiwali purpurę z mięczaków żyjących w wodach Morza Śródziemnego. Ta antyczna purpura, będąca jednym z najstarszych barwników, stanowiła symbol władzy nie tylko dlatego, że była obłędnie droga. Purpura wzbudzała od zawsze pożądanie." - "Kocham gotować" Magda Gessler