Przejdź do głównej zawartości

Migawki z "Polska ze smakiem"


Ostatni weekend obfitował w bardzo miłe wydarzenia, nie chcąc Was zanudzać opowiem Wam o nich w dużym skrócie, starając się przekazać choć trochę emocji, jakie mi towarzyszyły. Ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu i nieokiełznanej radości otrzymałam informację o nagrodzie w postaci nagrania finałowego odcinka programu "Polska ze smakiem"  emitowanego na kanale Kuchnia +. Prowadzący program Andrzej Polan przygotował wariację na temat mojego deseru z koziego jogurtu, zobaczcie sami co z tego wyszło.






























7.00 rano - piękne słońce na nieboskłonie - Warszawa - kubek mocnej kawy - Hotel "Trylogia" - make-up i startujemy!






W wolnej chwili towarzyszyły mi ważki i mój mąż, który cierpliwie spełniał się w roli fotoreportera ;)


"Andrzej, uśmiech proszę"....orzechy już na stole, za chwilę rozpocznie się przygotowanie "mojego-Andrzeja" deseru



Każdy nasz ruch był skrupulatnie kontrolowany prze reżysera, to było moje ulubione miejsce. Sposób w jaki oko kamery rejestrowało proces tworzenia dania było wręcz zapierające dech w piersiach.


jeszcze tylko kilka zdjęć...


 i już,gotowe.....jednak tylko tutaj wygląda, że to tak szybko, w rzeczywistości nakręcenie przygotowania tego dania trwało ok 3 godzin. Dosyć mocno dobiega to od mojej wersji musu z koziego jogurty z domowym musli, ale wygląda  bardzo dobrze ..... owoce z kompotu, prażona kasza gryczana, jogurt i świeże orzechy laskowe w miodzie


teraz czas na moją degustację, jeszcze tylko kilka poprawek celem ukrycia wszelkich mankamentów urody ;)


Kilka ustaleń odnośnie pikniku, warto wspomnieć że mamy już 19.00, słońce dawno nas opuściło, powiało chłodem, trzeba więc sobie wyobrazić zgoła inną aurę, sceneria przecież urocza...



Na moje szczęście występowałam w marynarce.....tylko dlaczego mam ją akurat teraz zdjąć...? a komary.....?


Było przesympatycznie, doskonała atmosfera, genialni ludzie, smaczne jedzenie, czego chcieć więcej. Dla takiej kulinarnej maniaczki, móc zobaczyć jak powstaje kulinarny program od kuchni to nie-lada gratka. Dla mnie to była wielka przygoda, która  na zawsze zapadnie w mym sercu, a może kiedyś.......
Ogromne podziękowania i pozdrowienia kieruję w stronę całej produkcji programu "Polska ze smakiem" oraz sponsora programu "Olej Kujawski" A Was kochani zapraszam przed telewizory już 06.09 o godzinie 17.30, będzie można zobaczyć ciut więcej...


Komentarze

Agnieszka pisze…
:D czad :) teraz tylko muszę wytargać od ciebie podpis i będę go kopiować i sprzedawać na allegro :):):):):):):) Bardzooooo gratuluje!!! To są programy dla pasjonatów...a nie show- wash and go ;p
Anonimowy pisze…
gratuluję udziału w programie! miła relacja. a gdzie można zobaczyć program?
Basia pisze…
Bardzo miło wspominam to spotkanie i mega przygodę!
Pozdrawiam serdecznie Aniu!

P.S. Pozdro dla męża :-)
Krystyna Boner pisze…
Świetna relacja. Gratuluję. Program na pewno obejrzę :)
Anna Petryna pisze…
Bardzo dziękuję za Wasze komentarze! Basiu, Tobie za przemiły dzień! Pozdrawiam gorąco i do zobaczenia na antenie ;)
Banada en Sol pisze…
Rownież pozdrawiam :) Aniu i Basiu serdecznie Wam (jak i sobie) gratuluję ;D. Mam nadzieję, ze jeszcze coś wspólnie ugotujemy, w równie doborowym towarzystwie.
Banada en Sol pisze…
Ps. Czekam na zdjęcia :)
Anna Petryna pisze…
Małgosiu, dziękuje za miłe spotkanie i komentarz! Podaj proszę adres e-mail, wyślę zdjęcia ;)
Małgosia pisze…
fretete@gmail.com
Agata Broncel pisze…
No to nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć rezultaty :)

Popularne posty z tego bloga

Energetyczne kulki mocy

Masło orzechowe to jeden z podstawowych produktów znajdujących się w spiżarni każdego sportowca, choć ma sporo kalorii może być doskonałym składnikiem diety, trzeba przestrzegać tylko kilku zasad. Ze względu na kaloryczność właśnie masło orzechowe spożywać raczej w pierwszej połowie doby, doskonale sprawdzi się proteinowy omlet z płatków owsianych, jajek i banana, najważniejszy jest jednak skład masła orzechowego. Najlepszym rozwiązaniem będzie oczywiście to domowej roboty, można się wtedy pokusić nie tylko o wersję arachidową, ale znacznie lepsze będzie masło orzechowe z nerkowców czy migdałów, w tym przypadku konieczny jest blender o nieprzeciętnej mocy. Jeśli jednak zdecydujemy się na wersję kupną to należy zwrócić uwagę żeby masło było 100% , bez dodatku cukru, soli oraz tłuszczy utwardzanych, zwłaszcza oleju palmowego. Masło orzechowe jest cennym źródłem białka, dlatego stanowi podstawę wegan,wegetarian i sportowców, zawiera również cenne tłuszcze nienasycone, za sprawą tryptofa…

Ciastka owsiane - najlepsze!

Te ciastka mają w sobie wszystko to czego nieustannie szukacie w nieudolnych wersjach ciastek owsianych sprzedawanych w sieciówkach, i nie znajdziecie dopóki sami nie spróbujecie zrobić właśnie tych ciasteczek. Są lekko ciągnące, nie za płaskie ani nie za grube, nie za słodkie, mogą być bardzo duże lub takie na jeden raz, nadziane masą pyszności, jak orzechy, gorzka czekolada, czy nawet suszona żurawina, a co najważniejsze, są super proste i super smaczne. Dzięki zawartości mąki kukurydzianej ciasta nie trzeba chłodzić, a dodatek kawałków czekolady sprawi, że unikniemy przykrego rozczarowania, wyjmując z pieca blachę z zupełnie płaskimi ciastkami. Teraz już zawsze będą miały odpowiednią grubość.

Barszcz wigilijny z uszkami wg Magdy Gessler

"W potocznej polszczyźnie purpurę kojarzy się z czerwienią i choć zakres barw purpury jest szeroki, bo sięga do głębokiej czerwieni do śliwkowego fioletu, to znakomita większość jej odmian daleko odbiega od czystej czerwieni. Jakże blisko miłości do pożądania. Starożytni Tyryjczycy uzyskiwali purpurę z mięczaków żyjących w wodach Morza Śródziemnego. Ta antyczna purpura, będąca jednym z najstarszych barwników, stanowiła symbol władzy nie tylko dlatego, że była obłędnie droga. Purpura wzbudzała od zawsze pożądanie." - "Kocham gotować" Magda Gessler