Przejdź do głównej zawartości

Torty i ciasta na zamówienie

Czekają Cię urodziny dziecka, męża, chrzest, komunia, a może po prostu chcesz komuś zrobić prezent? Jeśli nie czujesz się dobrze w wypiekach lub po prostu nie masz czasu, zamów ciasto lub tort na Słodkim Kompromisie. Wykonuję ciasta w 100% naturalne, z najlepszych składników, stosuję zasadę sezonowości, wykorzystując świeże owoce kiedy tylko są dostępne. Wykonuję torty na specjalne zamówienie, tzw. spersonalizowane, wystarczy zaznaczyć w jakim stylu i klimacie tort ma być utrzymany. Najchętniej przygotowuję torty klasyczne, choć torty w stylu angielskim (pokryte masą cukrową), tak bardzo pożądane przez dzieci, również są możliwe. Przyjmuję zamówienia na torty i ciasta bezglutenowe (na mąkach certyfikowanych lub naturalnie bezglutenowych). Zapraszam do zakładki ciasta i torty gdzie można zapoznać się z próbką moich wypieków. Gorąco polecam serniki, które są moją absolutną miłością.

kontakt: tel. 796 247 007
e-mail: ania@petryna.pl











 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sos demi glace

Demi glace - bardzo aromatyczny sos kuchni francuskiej o głębokim kolorze, stosowany samodzielnie lub jako baza wyjściowa innych sosów pieczeniowych. Warto się pokusić o jego przygotowanie i przechowywać w postacie zamrożonych kostek, bardzo szybko wtedy wzbogacimy nasze danie o sos dzięki, któremu nasz posiłek będzie aż kipieć smakiem. Początkowa faza przygotowań, polegająca na pieczeniu kości może wywołać u Was chęć natychmiastowej ucieczki z domu, wszak zapach jest dość specyficzny i intensywny. Jednakże dalsze etapy będą już tylko wymagały podtrzymywania ognia i cierpliwości, aż wszystkie składniki oddadzą bulionowi swój smak. Warzywa i kości muszą się dobrze skarmelizować, nie należy ich więc zbyt często obracać. Zawartość garnka po ok 48 godzinach nabiera prawdziwej mocy i staje się naturalnym koncentratem mięsno-warzywnym. 

Jabłka zapiekane pod owsianą kruszonką

Takie śniadaniowe wariacje na temat jabłek i płatków owsianych to miłego dnia początek. Często jadam jabłka na śniadanie, w wersji ekstremalnej, czytaj szybkiej to po prostu soczyste jabłko, kiedy mam więcej czasu karmelizuję jabłka i dorzucam je do owsianki, dziś śniadanie w klimacie slow food. Trzeba trochę cierpliwości aby wygrać z obezwładniającym zapachem kruszonki i jabłek wydobywającym się z piekarnika, ale smak wynagrodzi nam czekanie. W efekcie uzyskamy chrupiącą wierzchnią warstwę, miękkie jabłka przesiąknięte cynamonem i kremowy jogurt, oczywiście polecam ten domowej produkcji (przepis).

Kokosowa granola

Uwielbiam domowe granole, poczyniłam już wiele rodzajów, ale najbardziej smakuje mi chyba ta w wersji kokosowej, więc postanowiłam się nią z Wami podzielić. Sukcesem przepisu są płatki kokosowe tzw. chipsy nie tylko klasyczne wiórki, to one dodają niepowtarzalnego aromatu i chrupkości. Choć właściwości oleju kokosowego są dość kontrowersyjne, to zastosowany z umiarem nie zaszkodzi nam bardziej niż masło. Granola doskonale się przechowuje w dużym słoiku.