Przejdź do głównej zawartości

Torty i ciasta na zamówienie

Czekają Cię urodziny dziecka, męża, chrzest, komunia, a może po prostu chcesz komuś zrobić prezent? Jeśli nie czujesz się dobrze w wypiekach lub po prostu nie masz czasu, zamów ciasto lub tort na Słodkim Kompromisie. Wykonuję ciasta w 100% naturalne, z najlepszych składników, stosuję zasadę sezonowości, wykorzystując świeże owoce kiedy tylko są dostępne. Wykonuję torty na specjalne zamówienie, tzw. spersonalizowane, wystarczy zaznaczyć w jakim stylu i klimacie tort ma być utrzymany. Najchętniej przygotowuję torty klasyczne, choć torty w stylu angielskim (pokryte masą cukrową), tak bardzo pożądane przez dzieci, również są możliwe. Przyjmuję zamówienia na torty i ciasta bezglutenowe (na mąkach certyfikowanych lub naturalnie bezglutenowych). Zapraszam do zakładki ciasta i torty gdzie można zapoznać się z próbką moich wypieków. Gorąco polecam serniki, które są moją absolutną miłością.

kontakt: tel. 796 247 007
e-mail: ania@petryna.pl











 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Ekspresowe bułki

Uszczęśliwianie rodziny jedzeniem z samego rana? Mając na to czas to wielka satysfakcja, ale nawet nie dysponując duża dawką leniwego poranka można zaskoczyć domowników chrupiącą bułką na śniadanie, wystarczy dobrze zorganizować się przed pójściem spać, a rano wymknąć się chwilę wcześniej z łóżka, by potem wskoczyć do niego jeszcze na ok 40 minut, później to już trzeba nastawić piekarnik, uruchomić ekspres do kawy i rozprawić się z poranną prasą. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że takie poranki możemy zafundować sobie właściwie tylko w weekend, warto więc je celebrować i dobrze przygotować śniadanie. Jest jedno "ale", zabawa w domowe wypieki bardzo uzależnia, co więcej może się okazać, że Wasza rodzina nie będzie już chciała wziąć do ust innego pieczywa poza Waszym własnym wypiekiem, i tutaj mamy problem ;) Miłego wypiekania, bułeczki są pyszne.

Sos demi glace

Demi glace - bardzo aromatyczny sos kuchni francuskiej o głębokim kolorze, stosowany samodzielnie lub jako baza wyjściowa innych sosów pieczeniowych. Warto się pokusić o jego przygotowanie i przechowywać w postacie zamrożonych kostek, bardzo szybko wtedy wzbogacimy nasze danie o sos dzięki, któremu nasz posiłek będzie aż kipieć smakiem. Początkowa faza przygotowań, polegająca na pieczeniu kości może wywołać u Was chęć natychmiastowej ucieczki z domu, wszak zapach jest dość specyficzny i intensywny. Jednakże dalsze etapy będą już tylko wymagały podtrzymywania ognia i cierpliwości, aż wszystkie składniki oddadzą bulionowi swój smak. Warzywa i kości muszą się dobrze skarmelizować, nie należy ich więc zbyt często obracać. Zawartość garnka po ok 48 godzinach nabiera prawdziwej mocy i staje się naturalnym koncentratem mięsno-warzywnym. 

Kokosowa granola

Uwielbiam domowe granole, poczyniłam już wiele rodzajów, ale najbardziej smakuje mi chyba ta w wersji kokosowej, więc postanowiłam się nią z Wami podzielić. Sukcesem przepisu są płatki kokosowe tzw. chipsy nie tylko klasyczne wiórki, to one dodają niepowtarzalnego aromatu i chrupkości. Choć właściwości oleju kokosowego są dość kontrowersyjne, to zastosowany z umiarem nie zaszkodzi nam bardziej niż masło. Granola doskonale się przechowuje w dużym słoiku.