Przejdź do głównej zawartości

Przerwa na blogu i MasterChef!

Drodzy fani Słodkiego Kompromisu, na początku chciałabym Was przeprosić za chwilowy brak w dostawie świeżych przepisów, niestety zawiodła mnie elektronika. Moja ukochana lustrzanka po nieplanowanej kąpieli w oceanie, mimo wielu prób reanimacji, nadal nie wykazuje chęci podjęcia współpracy. Korzystając jednak z chwilowej i przymusowej zarazem przerwy kulinarnej, postanowiłam ostatnim rzutem na taśmę, wysłać swoje zgłoszenie do III edycji programu MasterChef. W związku z powyższym jutro udaję się na precasting do Warszawy. Danie jakim będę próbowała przedrzeć się do drugiego etapu będzie: Pâté z kurzych wątróbek z gruszką i klarowanym masłem, podane z porzeczkowo-żurawinową galaretką i chlebem marchewkowym, a na deser ciasto czekoladowe z solonym karmelem i orzeszkami ziemnymi. Trzymajcie proszę kciuki, będę informować o ewentualnych suksecach ;) Pozdrawiam gorąco Ania!





sklep Laptopy HP sony asus samsung



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl

Komentarze

Agata Broncel pisze…
Ściskam kciuki za Twój sukces!!! :) Powodzenia!!!
Anonimowy pisze…
Hejka, od nie dawna jestem twoją wierną fanką. Trzymam kciuki. Przyjaciółka z podstawówki Magda :)
Anna Petryna pisze…
Bardzo, bardzo dziękuje wszystkim!
Znalazlam Cie przypadkiem i stwierdzam, ze zostaje!:) Zycze powodzenia!!
Anna Petryna pisze…
Ewelino, bardzo się cieszę, że zostajesz ;) dziękuję i pozdrawiam!

Popularne posty z tego bloga

Energetyczne kulki mocy

Masło orzechowe to jeden z podstawowych produktów znajdujących się w spiżarni każdego sportowca, choć ma sporo kalorii może być doskonałym składnikiem diety, trzeba przestrzegać tylko kilku zasad. Ze względu na kaloryczność właśnie masło orzechowe spożywać raczej w pierwszej połowie doby, doskonale sprawdzi się proteinowy omlet z płatków owsianych, jajek i banana, najważniejszy jest jednak skład masła orzechowego. Najlepszym rozwiązaniem będzie oczywiście to domowej roboty, można się wtedy pokusić nie tylko o wersję arachidową, ale znacznie lepsze będzie masło orzechowe z nerkowców czy migdałów, w tym przypadku konieczny jest blender o nieprzeciętnej mocy. Jeśli jednak zdecydujemy się na wersję kupną to należy zwrócić uwagę żeby masło było 100% , bez dodatku cukru, soli oraz tłuszczy utwardzanych, zwłaszcza oleju palmowego. Masło orzechowe jest cennym źródłem białka, dlatego stanowi podstawę wegan,wegetarian i sportowców, zawiera również cenne tłuszcze nienasycone, za sprawą tryptofa…

Ciastka owsiane - najlepsze!

Te ciastka mają w sobie wszystko to czego nieustannie szukacie w nieudolnych wersjach ciastek owsianych sprzedawanych w sieciówkach, i nie znajdziecie dopóki sami nie spróbujecie zrobić właśnie tych ciasteczek. Są lekko ciągnące, nie za płaskie ani nie za grube, nie za słodkie, mogą być bardzo duże lub takie na jeden raz, nadziane masą pyszności, jak orzechy, gorzka czekolada, czy nawet suszona żurawina, a co najważniejsze, są super proste i super smaczne. Dzięki zawartości mąki kukurydzianej ciasta nie trzeba chłodzić, a dodatek kawałków czekolady sprawi, że unikniemy przykrego rozczarowania, wyjmując z pieca blachę z zupełnie płaskimi ciastkami. Teraz już zawsze będą miały odpowiednią grubość.

Tajska zupa Tom Yum

Zupa Tom Yum to tajski klasyk. Pikantne i kwaśne smaki mieszają się w tej zupie ze świeżymi ziołami, przyprawami oraz krewetkami i kurczakiem, co daje jej niespotykany i niezapomniany smak,a jednocześnie zapewnia sycący posiłek. Najlepiej jeść ją gorącą – temperatura wydobywa bowiem z Tom Yum ostrość i głębię smaku. Jest pysznie, lekko i banalnie prosto. Przygotowanie zupy ostro-kwaśnej zajmuje około 25 minut a, wszystkie przyprawy bez większych problemów można już dziś kupić w większości marketów, nie tylko w stacjonarnych lub internetowych sklepach z azjatyckim produktami.