Składniki na ok 10 szt
Czas przygotowania: 45 min
3
szklanki prażonych płatków owsianych góskich
2
łyżki nasion jasnego sezamu
2
łyżki wiórków kokosowych
100 g
gorzkiej czekolady
2
łyżki suszonej żurawiny
2
łyżki rodzynek sułtanek
3
łyżki jagód goji
szczypta
soli
200 g
masła orzechowego dobrej jakości
200
ml oleju kokosowego nierafinowanego
1
łyżka miodu
Przygotowanie :
1.
Płatki prażymy lekko na dużej patelni, powinny się lekko
zarumienić
2. W
rondelku, na minimalnym ogniu rozpuszczamy olej kokosowy i
masło orzechowe, nie podgrzewamy absolutnie, mieszamy stale i jak
tylko całość się rozpuścić zdejmujemy z ognia, masa ma być
jedynie lekko ciepła
3.
Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą w misce, dodajemy
posiekaną czekoladę
4. Do
oleju i masła dodajemy łyżkę miodu i całość przelewamy do
suchych składników, mieszamy dokładnie i przekładamy na papier do
pieczenia, wyrównujemy na grubość ok 1 cm i wstawiamy do
lodówki na ok 30 min, kroimy na paski i przechowujemy w pojemniku w
lodówce
Komentarze